Diskuse

Duch Ústavy versus Ústavní soud

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

trodas1

11. 9. 2009 13:57
Hele Bubáku,

zaujalo mně následující "Především Ústava není a nemůže být nějakou závorou či zdí, nesmí mít charakter zákazů a omezení."  Nesmí být omezením pro koj´ho, soudruhu? Pro pány politiky? Co odhlasují příště? Že soukromý majetek je sice nedotknutelný, ale v tomto konkrétním případě se nevztahuje na takové a takové vlastnictví občanů? Ano až tam můžeme skončit, kdyby vznikl precedens. Soudruh Bubák tím chce zřejmě říci, že páni politici se můžou na celou Ústavu kdykoliv vys.at, kdykoliv se jim to hodí do politického krámu a situace je příznivá. Typicky komunistický přístup, který bych od České strany sociálně demokratické (bolševiků) sice očekával, ale rozhodně bych ho neočekával od jiných politických entit, v čele s panem prezidentem.

0 0
možnosti
ŠS

vlči@ce

11. 9. 2009 14:00
Re: Hele Bubáku,

souhlasím s vámi, A za odměnu uvažují o změně pravomocí ÚS, aby jim příště do toho nekecal.

0 0
možnosti
ŠS

vlči@ce

11. 9. 2009 13:56
To

máte lidi tohoto státu opravdu za nepřemýšlející voly? To už jste zapomněl, kdo se všemi prostředky snažil, aby vláda nedostala důvěru? Kdo uvedl tuto zem do situace ve které teď je! Byly už na jaře hlasy, které říkaly, že takhle se nové volby "vyvolat" nedají. Jenže vy (především paroubek) jste si mysleli, že můžete všechno. Ale díky ÚS za to, že se nenechal vámi oblbnout a jednal správně. Když si představím, kolik lidí obrací každou korunu a vy si vyhazujete miliony na volební kampaň, je mi z vás na blití. Kdyby to byly vaše peníze, dělejte si s nimi co chcete. Třeba si je použijte i na záchodě, ale jsou to většinou peníze z našich daní, které rozházíte. Když už jste zabloudil do Bible, tak je tu něco pro vám podobným politickým stranám: Hlásáte:  pijte vodu, ale sami pijete víno.[>-]

0 0
možnosti
D

da.rock

11. 9. 2009 12:39
Pane Bublane, dám vám radu

Po vzoru Piláta Pontského si umyjte ruce a řekněte - když ty volby nechcete, tak je mít nebudete.  Ale následky si ponesete sami.

Když se totiž ještě půl roku nebude řešit ekonomická krize, tak vám zbídačelí obyvatelé ČR dají 50% hlasů a nemusíte si dělat starosti s koaličními partnery. Čas pracuje pro levici. Pokud to pravice ještě nepochopila, tím hůře pro ni.

0 0
možnosti
LH

Tryskomys Muf

11. 9. 2009 12:30
Jednostranne reci

Konstatuji, ze toto jsou jednostranne reci. Fisherova vlada je dukazem, ze je mozne najit kompromis mezi nejvetsimi politickymi stranami, a ze mozne v teto zemi delat konstruktivni opatreni, bez nutnosti predcasnych voleb. Tudiz konstatuji, ze predcasne volby nejsou nutne, parlament nerespektuje zakony a Ustavu a rozhodnuti Ustavniho Soudu bylo naprosto spravne.

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

11. 9. 2009 12:20
Vsadil jste na nesprávného koně

Je úsměvné pozorovat dnes to vření a drolení dohod které povyšujete nad zákon.

Jediným určujícím atributem a jako vždy jsou a zase budou peníze.

Vaši soukmenovci přez noc zmoudřely a pod vidinou více jak půlročního zaručeného příjmu klidně utopí miliony za předvolební marketing za své jisté. Socánci položte si otázku co jiného než sprostotu a  vymezovaní vašeho vůdce vnimá volič? Měli byste na tom začít pracovat.

0 0
možnosti
KV

karelvesely

11. 9. 2009 12:05
-

Slušný člověk nedělá křoví bolševikovi Paroubkovi. To si zase myslím já....

0 0
možnosti

vodní želva

11. 9. 2009 11:49
Pan Bublan je slušný člověk,

opravdu si to myslím. Jenže tady je na místě zamyslet se, kdo tu politickou nejistotu, napětí ve společnosti a její polarizaci zavinil. Já si myslím, že to nebyli občané tohoto státu ani soudci Ústavního soudu. Navíc se domnívám, že ta současná situace nijak výrazně kritická není a parlamentáři se s ní mohli se ctí vyrovnat podle platné právní úpravy. Jenže se už bohužel dostali mimo realitu, takže jim připadá běžné nezákoným způsobem měnit pravidla tak, aby to vyhovovalo právě jejich stranám a okecávat to zájmy lidu.   

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

11. 9. 2009 11:32
Ale abych se jen neposmíval.

Existuje jedna taková stará knížka - Duch zákonů od pána jménemc Ch. M. de Montesquieu. Vřele doporučuji přečíst a potom aplikovat na práci vaší politické strany v české Sněmovně. Obzvláště některé pasáže přečtěte panu Zaorálkovi, protože jsou tam věci, které při té cestě do Brna v tom čtení té Ústavy prostě nemohl najít.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

11. 9. 2009 11:33
Re: Ale abych se jen neposmíval.

*některé obecně platné věci a právní zásady

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

11. 9. 2009 11:27
uáááá

To je nějaká básnička? 8-o

Podle Vás by asi bylo nejlepší, kdyby Ústava prostě nebyla na papíře .... Kdo by so o ta prokletá záludná slůvka staral, že? Všichni by přesto věděli, co je "materie" českého právního státu a ÚS by nebyl potřeba .... Nevím jak jiným, lae mně to zní jako ptákovina z Kapitálu. Prostě utopie. Lidé nepřestanou být chamtiví, zlí, zákeřní a sobečtí, protože vyhlásíme komunismus, socialismus nebo jaký vlastně -ismus. To je prostě část lidské podstaty a pokud se nemáme navzájem požrat, tka potřebujeme zákony. Psané zákony, to věděl už Chamurappi. Ne tak pan Bublan.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

11. 9. 2009 11:28
Re: uáááá

A anglosaským právem prosím nikde neargumentujte. Common law je totiž něco, co páni z ČSSD nikdy nemohou pochopit.

0 0
možnosti
RP

Roman Potoczný

11. 9. 2009 11:20
Vážený pane Bublane,

... přestože jste zřejmě slušný člověk, signatář Charty a duchovní, pevně doufám, že Vás a vaši stranu duch nadcházejících voleb odvane někam daleko od vrcholové, potažmo vlání, politiky. Sněmovna měla řešit krizi, kterou způsobila vaše strana naprosto zbytečným vyjádřením nedůvěry tehdejší vládě, ústavní cestou a nehledat cesty neústavní. V tom je potíž. Vy nechápete politiku jako službu lidu, vy jako strana chápete všechny služby, jako služby vaší straně, které využíváte, resp. zneužíváte, jak se vám líbí ... Rv

0 0
možnosti